Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Robot kuchenny KitchenAid Artisan - recenzja

  Jeśli choć raz obejrzałeś program kulinarny albo przeglądałeś Instagram kuchennych influencerów, z pewnością widziałeś ten kultowy sprzęt. KitchenAid Artisan to robot planetarny, który od lat króluje w kuchniach – zarówno tych domowych, jak i profesjonalnych. Ale czy rzeczywiście jest wart swojej ceny i legendy, która za nim stoi? Pierwsze wrażenie: design, który zachwyca KitchenAid Artisan wygląda jak sprzęt z innej epoki – w najlepszym tego słowa znaczeniu. Obłe kształty, solidny korpus i bogata paleta kolorów sprawiają, że nie tylko świetnie spełnia swoje funkcje, ale też... ozdabia blat. To nie jest urządzenie, które chowasz do szafki – ono ma być widoczne. I trudno się dziwić – połączenie stylu retro z nowoczesną technologią działa bezbłędnie. Funkcjonalność: robot, który wie, co robi To, co wyróżnia robota Artisan, to tzw. ruch planetarny mieszadeł – końcówka porusza się zarówno wokół własnej osi, jak i po obwodzie misy. Dzięki temu masa jest dokładnie wymieszana, bez r...

Jajka po turecku

 

Jajka po turecku To proste, ale niezwykle aromatyczne danie, które zachwyca połączeniem kremowego jogurtu, świeżych ziół i idealnie ugotowanych jajek w koszulkach a także chrupiącego pieczywa. Jajka po turecku to propozycja na wyjątkowe śniadanie lub lekki lunch – pełne smaku, koloru i przyjemnych tekstur. Całość dopełnia chrupiące pieczywo i suszone pomidory, które nadają potrawie śródziemnomorskiego charakteru. To kulinarna podróż, która zaskakuje prostotą i smakiem.

💚SKŁADNIKI 💚

  • jogurt grecki - 250g
  • Sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • koperek - ok 5-6 cm
  • mięta - kilka listków
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • pieprz, sól - do smaku
  • jajka - 2 szt
  • suszone pomidory do dekoracji
  • Bagietka - 6 kromek
  • ocet - 1 łyżeczka
  • czosnek - 2 ząbki

✋PRZYGOTOWANIE

  1. Jogurt grecki przełóż do miski. Dodaj sok z cytryny, posiekany koperek, drobno posiekaną miętę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek i dokładnie wymieszaj.

  2. W garnku zagotuj wodę z 1 łyżeczką octu i szczyptą soli. Zmniejsz ogień tak, by woda tylko lekko bulgotała.

  3. Wbij jajko do małej szklanki lub miseczki. W wodzie zrób łyżką wir i w sam środek delikatnie wlej jajko. Gotuj przez 3 minuty, po czym ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową. Powtórz z drugim jajkiem.

  4. W międzyczasie kromki bagietki skrop pozostałą oliwą z oliwek i podsmaż na suchej patelni z obu stron, aż będą złociste i chrupiące.

  5. Na talerzu rozłóż porcję jogurtu, na środek połóż gorące jajko w koszulce. Udekoruj suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami. Podawaj z chrupiącą bagietką.


Gwarantuję, że będzie obłędnie! 

SMACZNEGO 💜

📥 Pobierz przepis (PDF)           

Komentarze

Przygotowaliśmy dla ciebie specjalną ofertę!

Autopromocja
Nowość!
Ebook Okładka
Oszczędzanie kopertowe - Smart Saver
49,99 zł
9,99 zł
Oszczędzasz 80%!
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,99 zł
Kup teraz
Po kliknięciu Kup teraz zostaniesz przeniesiony do platformy sprzedażowej Naffy.io
Autopromocja Ebook Okładka
Ebook - Twoja pierwsza firma bez stresu
99,99 zł
45,00 zł
Oszczędzasz 54%!
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,99 zł
Kup teraz
Po kliknięciu Kup teraz zostaniesz przeniesiony do platformy sprzedażowej Naffy.io

Specjalnie dla ciebie!

buycoffe

REKLAMA